SALGUEDA 800GV E063 ονομ.ισχύ:18kw Ενεργειακή κασέτα με δευτερογενή καύση επανάκαυση καπναερίων 2 βεντιλατέρ 2 αεραγωγών και σχάρα ψησίματος

SALGUEDA 800GV E063 ονομ.ισχύ:18kw Ενεργειακή κασέτα με δευτερογενή καύση επανάκαυση καπναερίων 2 βεντιλατέρ 2 αεραγωγών και σχάρα ψησίματος

Κατασκευαστής:Salgueda
Κωδικός Προϊόντος:Insert 800 GV E063
Διαθεσιμότητα:Διαθέσιμο
Τιμή: 1.599,99€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.367,51€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό Σύγκριση

 

Διαθέτουμε video προιόντος.

Διαστάσεις εξωτερικές της ενεργειακής  κασέτας :

Εξωτερικές διαστάσεις: Mήκος 79,5εκ. ύψος 57,5εκ. βάθος 45εκ.

Εσωτερικές διαστάσεις εστίας χώρου καύσης: 71εκ.μήκος ,βάθος 36εκ

Μέγεθος κρυστάλλου 71εκ.χ40εκ.

Απόδοση  76,5%.

Ενεργειακή κασέτα τζακιού μεγάλη μήκους 80εκ., με εσωτερικό καθαρό μήκος εστίας 71 εκ., αερόθερμη, εξ ολοκλήρου από μαντέμι( η μοναδική κασέτα στην αγορά με μαντεμένιο σώμα)  και με δεύτερο τοίχωμα εσωτερικής πλάτης από μαντέμι και ανάσχεση- -ανακλαστήρα καπναερίων οροφής.  Με αεροθάλαμο μεταλλικό 2 εξόδων θερμού αερα φ125  και 2 αθόρυβα βεντιλατέρ ισχύος 360m3/h.  Στάθμη θορύβου βεντιλατέρ στο ένα μέτρο 32db (όσο ένας ψίθυρος και 28db στα 2 μέτρα (όσο το θρόισμα των φύλλων). Η μέτρηση μπορεί να επιβεβαιωθεί  με την εφαρμογή μέτρησης θορύβου(sound Meter-play store).

Ενεργειακή πιστοποίηση καύσης: Flame Verde *****.

Δείτε το βίντεο του αναβαθμισμένου μοντέλου 800GV-NEW-18KW Ενεργειακης κασέτας με τριτογενή καύση εδώ:

Πρεσαριστή χύτευση με τέλεια εμφάνιση μαντεμιού, αφού η χύτευση όλων των προϊόντων SALGUEDA  γίνεται μόνο στη Γαλλία. Προϊόν εισαγωγής από χώρα με μεγάλη βιομηχανική ιστορία στο χώρο των τζακιών και όπου η ποιότητα κατασκευής είναι αυτονόητη και δεν θυσιάζεται προς όφελος του κέρδους.

Διαθέτει 3 θέσεις εσωτερικά για σχάρα ψησίματος εντός της εστίας.
Κόστος ανοξείδωτης 316 σχάρας με αποσπώμενο χερούλι: 60€.
Μήκος σχάρας: 66εκ.
Βάθος σχάρας: 35εκ.

Ονομαστική ισχύς:  18KW η ελάχιστη 12kw.
Ονομαστική είναι η πιστοποιημένη πραγματική μέση ισχύς που δίνει η εστία στο χώρο στη μονάδα του χρόνου. Οι μετρήσεις στο εξωτερικό για την έκδοση της πιστοποίησης γίνονται μόνο με ανοικτό το τάμπερ, ποτέ με κλειστό. Αν κλείσουμε το τάμπερ, τότε μεγαλώνει και η ενεργειακή απόδοση επί τοις- % και η ισχύς σε- KW και η ενεργειακή απόδοση.  Έξυπνα σχεδιασμένα ο μοχλός ελέγχου του τάμπερ, ο οποίος δεν επιτρέπει το άνοιγμα της πόρτας όταν το τάμπερ είναι κλειστό.

Εργοστασιακή εγγύηση SALGUEDA Ισπανίας: 10 έτης.
Οδηγίες χρήσης και όροι εγγύησης εντός της εστίας(δεν περιλαμβάνονται στην εγγύηση τα ένθετα μαντεμένια ανταλλακτικά).

Εξωτερικές διαστάσεις: Π. 80εκ., Υ. 57,5εκ., Β. 45εκ.

Η κασέτα διαθέτει 2 ισχυρά βεντιλατέρ 360 m³/ h, αθόρυβα, με θερμοστάτη και 2 σκάλες ταχύτητας, αργή και γρήγορη. Δέν ακούγονται σε καμμία σκάλα ούτε στην αυτόματη λειτουργία τους, εκτός αν σε μη φυσιολογικής χρήσης χαθεί η ζυγοστάθμισή τους και χρειάζονται άμεσα αλλαγή.

Επίσης διαθέτει  δευτερογενή καύση -επανάκαυση καπναερίων, πού γίνεται ανάμεσα στην ανάφλεξη και το τάμπερ.

Πιστοποιημένη κατανάλωση ξύλου: 1,5 kg/h
Μήκος καύσιμης ύλη: 70εκ.

Έξοδος καπνού: Φ 200.
Θερμοθάλαμος εξωτερικός μεταλλικός με 2 εξόδους θερμού αέρα Φ125 πάνω στην εστία, που ειναι υποχρεωτικό να ανοιχτούν και να διοχετευτούν πάνω απο το τζάκι στις περσίδες.

Στο κάτω μέρος διαθέτει οπή 4εκ.x 24εκ. για παροχή εξωτερικού αέρα που εμπλουτίζει με φρέσκο προθερμασμένο αέρα το χώρο και τη καύση. Οδηγίες σωστής εγκατάστασης και λειτουργίας, όροι εγγύησης εντός της εστίας.

Διαθέτει  έξυπνα σχεδιασμένα το  μοχλό ελέγχου του τάμπερ που δεν επιτρέπει το άνοιγμα της πόρτας όταν το τάμπερ είναι κλειστό. Διαθέτει καύση μακράς διάρκειας που εγγυάται ότι η εστία θα λειτουργεί μέχρι και 10 ώρες με μόνο ένα γέμισμα αγριόξυλου ή ελιάς.

Εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακαCO: λιγότερη απο 0,3

Ρυθμιζόμενη αεροκουρτίνα, όπου ο αέρας κατευθύνεται πάνω στην εσωτερική επιφάνεια κρυστάλλου ώστε να αποτρέπει τον καπνό και τα μικροσωματίδια από την καύση του ξύλου, να πλησιάσουν το κρύσταλλο.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας Salgueda

Διάθεση προϊόντων από την κεντρική μας αποθήκη στην Αθήνα. Δωρεάν παράδοση προϊόντων εντός Αττικής την επόμενη ημέρα της παραγγελίας σας. Πληροφορίες 8 πμ-10 μμ. στα τηλέφωνα 6907604595 και  2273025174. 

Οδηγίες λειτουργίας:

Για τη σωστή λειτουργία μιας ενεργειακής εστίας και την εκμετάλλευση της απόδοσής της στο μέγιστο, είναι απαραίτητη η προσεκτική μελέτη του εγχειριδίου που τη συνοδεύει και εν συνεχεία η ορθή χρήση. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να παρέχουμε πληροφορίες και συμβουλές για την ορθή χρήση μια ενεργειακής εστίας.

Αντοχές της εστίας: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως κάθε εστία ακόμη και το πιο ποιοτικό μαντέμι έχει συγκεκριμένες αντοχές, τις οποίες δεν πρέπει να ξεπερνάμε, αφήνοντας την εστία να καίει για πολλές ώρες στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, στην προσπάθειά μας να θερμάνουμε χώρους πολύ μεγαλύτερους, απ’ όσο οι προδιαγραφές της εστίας επιτρέπουν. Αν χειριστούμε κατ’ αυτό τον τρόπο την εστία σας θα προκαλέσουμε φθορές και βλάβες τόσο στην εστία και στις σχάρες, όσο και στην ανοξείδωτη καμινάδα και την επένδυση.

Προσάναμμα – Καύσιμα: Για να ανάψουμε το τζάκι μας δεν χρησιμοποιούμε εύφλεκτα υλικά (οινόπνευμα, βενζίνη κ.λπ.). Φροντίζουμε τα καύσιμα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ξερά κούτσουρα και όχι πλαστικά, νοβοπάν, ξύλα με βερνίκι και κομμάτια πατώματος, τα οποία εκπέμπουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις και τα πλαστικά και τα χρώματα κολλούν πάνω στα μαντέμια.

Ορθή χρήση της πόρτας: Ένα τζάκι για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να έχει την πόρτα τελείως ανοιχτή ή τελείως κλειστή. Η πόρτα ποτέ δεν πρέπει να είναι μισόκλειστη γιατί η φλόγα είναι πολύ ισχυρή και προκαλούνται φθορές στην εστία και στην υπόλοιπη εγκατάσταση. Επιπλέον η πόρτα του ενεργειακού τζακιού πρέπει να ανοίγει με συγκεκριμένο τρόπο. Αρχικά την ανοίγουμε 2 με 3 εκατοστά και λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανοίγουμε σιγά-σιγά ολόκληρη. Αν βιαστούμε να την ανοίξουμε θα μπει απότομα αέρας στο θάλαμο καύσης και θα εξαχθεί καπνός.

Μέγιστη απόδοση – Οικονομία: Η εστία που λειτουργεί με ανοιχτή πόρτα έχει απόδοση της τάξης του 10 %– ενώ με κλειστή πόρτα το ξύλο καίγεται με λιγότερο αέρα και κατά συνέπεια η εστία λειτουργεί με πολύ λιγότερα ξύλα και απόδοση που φτάνει στο 80% Άλλωστε μια κλειστή εστία έχει μόνιμα μεγάλη φλόγα και ελάχιστη στάχτη, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται και αναφλέγουν τα αέρια σε μεγάλο ποσοστό, αντί να επιτρέπουν τη διαφυγή τους σε μορφή καπνού. Επιπλέον στην κλειστή εστία μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση της φωτιάς όπου εμείς επιθυμούμε, ενώ η κλειστή πόρτα θα διατηρήσει τη θερμότητα στο χώρο μας για πολλές ώρες και δεν θα επιτρέψει τη διαφυγή της μέσω της καμινάδας, όπως γίνεται στις ανοιχτές εστίες και άλλα τα τζάκια διαφόρων ελληνικών εταιρειών όπου δεν μπορούν να έχουν τις προδιαγραφές επώνυμων ευρωπαικών εργοστασίων.

Κυκλοφορία θερμού αέρα: Όταν το τζάκι λειτουργεί πρέπει να έχουμε τελείως ανοιχτές τις περσίδες εξαγωγής θερμού αέρα, ώστε να μην εγκλωβίζεται θερμοκρασία στο εσωτερικό της εστίας.

Αποφυγή καπνίσματος τζακιού: Το τζάκι κατά τη λειτουργία του, ως γνωστόν, αφαιρεί ποσότητες αέρα απ’ την ατμόσφαιρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση των απορροφητήρων. Αν το σπίτι είναι κλειστό, ο αέρας αυτός δεν αναπληρώνεται. Αυτό έχει ως συνέπεια η καμινάδα του τζακιού να λειτουργεί πια σαν εισδοχέας αέρα, μεταφέροντας τη στήλη καπνού που βρίσκεται στο εσωτερικό της, μέσα στο δωμάτιο. Για να αποφύγουμε αυτό το ενοχλητικό «κάπνισμα» του τζακιού πρέπει κάθε χρόνο να καθαρίζουμε την καπνοδόχο, ώστε να μην κλείνει από την καπνιά, 2) να κάνουμε τακτικούς ελέγχους για φωλιές πουλιών στην καμινάδα, που εμποδίζουν την έξοδο του καπνού, 3) Φροντίζουμε η καμινάδα μας να μην βρίσκεται κοντά σε άλλες ψηλότερες καμινάδες ή άλλα ψηλότερα αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση 7 – 8 μέτρων. Διαφορετικά προκαλούνται στρόβιλοι αέρα, που με συγκεκριμένη φορά του ανέμου θα γυρίσουν τον καπνό μέσα στο σπίτι.

Άδειασμα σταχτοδοχείου και ανάσχεσης απο τη στάκτη: Φροντίζουμε να αδειάζουμε τη στάχτη πριν φτάσει στη σχάρα καύσης, γιατί διαφορετικά η σχάρα μπορεί να υπερθερμανθεί και να καταστραφεί, καθώς η στάχτη δεν επιτρέπει την κυκλοφορία αέρα που θα εκτονώσει τη θερμοκρασία από τη σχάρα και την ανάσχεση. Επιπλέον αποφράσονται οι δίοδοι εισόδου αέρα καύσης και υπολειτουργεί το τζάκι.

Σχετικά Προϊόντα (6)
Ετικέτες: Insert 800 GV E063