Metlor pc/20 CS ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ 28kw με αυτόματο σύστημα ελέγχου καύσης

Metlor pc/20 CS ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ 28kw με αυτόματο σύστημα ελέγχου καύσης

Κατασκευαστής:Metlor
Κωδικός Προϊόντος:metlor pc/20
Διαθεσιμότητα:Διαθέσιμο
Τιμή: 1.677,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 1.433,33€
Ποσότητα:     - Ή -   Επιθυμητό Σύγκριση

Ενεργειακό τζάκι - καλοριφέρ Πορτογαλίας, με πρόσοψη τη πόρτα εξωτερικά της κάσας, έτσι κρύβεται το σκαράκι στάχτης κ.α.. Δείτε την επισημη σελίδα εργοστασίου εδώ https://metlor.com/product/recuperador-a-aquecimento-central-lda-600/ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ANOIKTO KAI KΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Δείτε το τζάκι στο video εδώ:

Η εστία περιέχει 55 lt νερού.

 

Oνομαστική ισχύς 27,3KW. Ονομαστική είναι η πιστοποιημένη ακριβής ισχύ του τζακιού από τον κρατικό φορέα μετρημένη από ειδικά μηχανήματα με το τζάκι να ανάβει με συνκεκριμένη ποσότητα ξύλου. Στο εξωτερικό συνκεκριμένα στην Πορτογαλία η ονομαστική ισχύς μετριέται με ανοικτό το τάμπερ-ποτέ με κλειστό διότι αλλάζουν όλα τα δεδομένα του τζακιού δηλαδη ανεβαινουν κατά πολυ οταν κλεισουμε το τάμπερ και η ισχύς σε KW και η ενεργειακή απόδοση -%. Τα καπναέρια είναι αυτά που καθορίζουν σε ποιά κατηγορία θα μπεί το τζάκι, όταν βάζουμε λιγότερα ξύλα ανάλογα τις ανάγκες μας τότε κατεβαίνει και η ποσότητα καπναερίων στον αέρα και ανεβαίνει η κατηγορία σε Α .Οπωσδήποτε αυτό το τζάκι μπορεί να ζεστάνει έως και 300τ.μ.

Εξωτερικές διαστάσεις: Π. 75 εκ., Υ. πρόσοψης τζακιού 54,4 εκ.,ολικό υψος.98εκ. Β. 60 εκ.

Εσωτερικό καθαρό μήκος 57 εκ. x βάθος 50,3 εκ, πρόκειται δηλαδή για αρκετά μεγάλο τζάκι
Ονομαστική ισχύς: 27,3KW (Μέτρηση θερμίδων ανά ώρα). Τα 26 KW τα δίνει στο νερό και τα 1,3 KW στον αέρα, 24.000 kcal/ h.
Δυνατότητα θέρμανσης: 260-300τ.μ.
Έξοδος: Φ20
Βάρος: 190 kg(Πάχος 5mm.)
Pressure: 3 bar
Δυνατότητα αντοχής > 3bar.

Ενεργειακό τζάκι νερού λέβητας ξύλου από μαντέμι και χάλυβα. Με αεροκουρτίνα και συρτάρι στάχτης που κατά το άδεισμα δε διακόπτεται η λειτουργεία του τζακιού.

Η φιλοσοφία της METLOR είναι ένα δυνατό σε ισχύ κυρίως στο νερό τζάκι, το οποίο να καλύπτει τόσο πολλά τετραγωνικά, αλλά και μικρότερες απαιτήσεις, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να δουλέψει σε πλήρη - μέγιστή ισχύ. Το τζάκι είναι όλο μπόιλερ νερού από χάλυβα 5 mm μέσα και έξω και πόρτα από μαντέμι, με συνέπεια στη μηδαμινή απαίτηση αντικατάστασης οποιουδήποτε τμήματος τους τζακιού. Επιπλέον δεν έχει εσωτερική επένδυση απο κεραμικά τμήματα και με αυτό δεν εμποδίζει όλη την δύναμη του ξύλου να αποδοθεί στο νερό...

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τζάκι καλοριφέρ με μπόιλερ νερού που καλύπτει όλη την εστία, τον καπνοθάλαμο, το κάτω μέρος - βάση της εστίας, την ανάσχεση (αυτή δηλαδή που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη φωτιά και πιάνει σχεδόν όλη την οροφή εσωτερικά της εστίας, άρα έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με τη φωτιά με συνέπεια μεγάλη δύναμη βρασμού στο νερό). Μεγάλη θερμαντική δύναμη. Διαθέτει σύστημα αυτόματου ελέγχου καύσης που κρατά σταθερά τη θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα θέρμανσης χωρίς τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος .

Η βαλβίδα αυτή, σε συνεργασία με το σύστημα αυτόματου ελέγχου καύσης, ρυθμίζει αυτόματα την παροχή του αέρα της πρωτογενούς καύσης, ανάλογα με τις απαιτήσεις σε θερμίδες και σύμφωνα με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στο κύκλωμα θέρμανσης που εμείς έχουμε επιλέξει (δίνει αέρα αυτόματα στην καύση όταν πέφτει η θερμοκρασία του νερού και κλείνει τον αέρα αυτόματα όταν φτάσει το νερό  στην επιθυμητή θερμοκρασία).

Κόστος βαλβίδας ενεργοποίησης συστήματος ελέγχου καύσης 40€.

Η εστία δέχεται και μια άλλη βαλβίδα προστασίας από υπερθέρμανση και καθίσταται με αυτόν τον τρόπο απολύτως ασφαλής σε περίπτωση υπερθέρμανσης από οποιαδήποτε αιτία. Η βαλβίδα αυτή είναι η πιο γρήγορη και ασφαλής στο να εκτονώσει το καυτό νερό εντός 2 δευτερολέπτων και ταυτόχρονα διοχετεύεται το κρύο νερό.

Τό τζάκι, καθότι μας δίνει όλη την ισχύ σε KW ΣΤΟ ΝΕΡΟ (26ΚW),  με δυνατότητα θέρμανσης 300 τ.μ. σε κανονική λειτουργία.

Με χαμηλή κατανάλωση ξύλου, περίπου 2 kg/h, ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου, το χρόνο λειτουργίας και την εξωτερική θερμοκρασία.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής της METLOR, η οποία διαθέτει εργοστάσιο κατασκευής τζακιών από το 1960.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια άριστη επιλογή εστίας, η οποία θα λειτουργεί απροβλημάτιστα για πάρα πολλά χρόνια.